0 vare(r) - Kr0
Top Ads
HurryUP!!!

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Nederlands 2-1 Tyrkiet: Oranje's comeback sender dem til semi-finalen mod England

Ronald Koeman's mandskab kom sig over en 0-1 stilling og besejrede et energisk Crescent-Stars hold med to mål i anden halvleg.

Kampresumé: Nederlands udnytter erfaringen

Spændingen var mærkbar, da begge nationer deltog i deres første EM-kvartfinale i 16 år, men Nederlands træner Ronald Koeman havde krævet, at hans spillere "holder bolden og tager brodden af kampen" i de tidlige faser. De var tæt på at helt punktere Tyrkiets boble i det første minut, men Memphis Depay skød over en oplagt chance.

Crescent-Stars voksede gradvist ind i kampen, begrænsede med succes det pladsbegærende Oranje og etablerede det dødboldstrussel, der havde tjent dem så godt i deres 16-delsfinalesejr mod Østrig. Deres gennembrud kom indirekte fra en sådan dødboldsituation, da Arda Güler svingede et halvklaret hjørnespark til bagerste stolpe, hvor Samet Akaydin dirigerede sin hovedstød ind via overliggeren.

Tyrkiets træner Vincenzo Montella havde understreget behovet for, at hans unge hold skulle "kontrollere vores følelser", og de syntes mere sammensatte end et synligt forstyrret hollandsk mandskab i resten af første halvleg. Pausen gav Koeman en chance for et Oranje-reset, og indførelsen af Wout Weghorst i front antydede en mere direkte tilgang i anden periode.

Den fornyede energi – og Weghorsts indflydelse på deres stil – blev hurtigt tydelig, men det var Tyrkiet, der næsten fordoblede deres fordel to gange, først da Arda Gülers kraftige frispark ramte ydersiden af stolpen, og derefter da Weghorst på en eller anden måde forhindrede Kaan Ayhan i at score på en retur fra Bart Verbruggen efter Kenan Yıldız's skarpe skud.

Den intervention viste sig afgørende, da Stefan de Vrijs kraftfulde hovedstød fra Depays indlæg udlignede scoren og viste, at Oranje også besad dødboldstyrke. Seks minutter senere havde de endnu et mål, da Denzel Dumfries's drilagtige bold på tværs af området blev sendt i nettet af Mert Müldür, under pres fra Cody Gakpo ved bagerste stolpe.

Tyrkiets sene stormløb var forventet og ville have givet udbytte, hvis ikke det var for en sidste-øjebliks blokering af indskifter Micky van de Ven for at holde Zeki Çelik's målrettede forsøg ude og Verbruggens redning i tillægstiden fra endnu en indskifter, Semih Kılıçsoy. Næste stop for Oranje: en semifinale mod England i Dortmund på onsdag.

Vivo Kampens Spiller: Stefan de Vrij (Nederlands)

"Solid i forsvaret og scorede et mål. Viste godt initiativ i anden halvleg." UEFA's tekniske observatørpanel

Derek Brookman, Nederlands reporter

Lige da det føltes som om tiden var ved at løbe ud, skruede hollænderne op for tempoet og leverede den afslutning, som deres opbygningsspil hidtil havde manglet. Det var en anderledes sejr end den mod Rumænien – mere grus og beslutsomhed end flydende spil og snilde – men som det gamle ordsprog siger, tæller de alle. En meget energisk comeback og i sidste ende en fortjent sejr.

Aydin Güvenir, Tyrkiet reporter

Det var en drømmeagtig, dramatisk nat for Tyrkiet. De forsvarede og koncentrerede sig godt indtil det 70. minut. De havde føringen i 35 minutter og missede en chance, da Arda Gülers frispark, som kunne have sat dem i total kontrol, ramte træværket. Men i de sidste 20 minutter syntes erfaringen at tælle imod dette unge og passionerede hold. Nederlands dominans i anden halvleg endte med to mål, som var nok til at nå semifinalerne.

Reaktioner

Ronald Koeman, Nederlands træner: "For hele nationen er det noget særligt. Vi er en lille nation, og vi er i semifinalerne med England, Frankrig og Spanien og er virkelig stolte. Vi måtte lide i aften, men der er ingen nemme kampe. De gav alt. Det var en følelsesladet kamp, og vi viste ægte hjerte. Det var en god anden halvleg. Vi måtte lide, men det er en stor succes at få muligheden for at spille i en semifinale."

Nathan Aké, Nederlands forsvarer: "I de første ti eller 15 minutter fandt vi rummene på midtbanen, og vi spillede virkelig godt. Så begyndte de at ændre noget, og de lod os gå udenfor i stedet for indeni, og det blev lidt sværere at finde rummene. Men i anden halvleg, da vi satte Weghorst oppe foran, satte vi flere bolde i området tidligere og spillede for de andre bolde, og på grund af det skabte vi flere chancer."

Vincenzo Montella, Tyrkiets træner: "Vi viste alt, hvad vi havde. Vi havde en meget god turnering. I løbet af 90 minutter vandt vi lige så mange kampe som Nederlands. Mine kolleger og andre fodboldprofessionelle har også lykønsket os. Vi har mange unge spillere, de kom ud med en fantastisk ånd, og jeg er stolt af dem. Disse spillere fortjener den kærlighed, de modtager. Efter denne turnering vil Tyrkiet blive set med mere respekt i fremtiden."

Hakan Çalhanoğlu, Tyrkiets midtbanespiller: "Jeg vil gerne takke alle, der bidrog. Vi havde en fantastisk turnering. Vi er alle meget triste, men forhåbentlig kommer der mere. Desværre er det det. Vi er kommet så langt. Hvis vi har givet vores nation denne spænding, hvor glade er vi så. Tab sker i fodbold. Vores fans gav os en stående ovation ved slutningen af kampen, hvilket er et godt tegn."

Nøglestatistikker

  • Nederlands har nået deres sjette EM-semifinale og den første siden 2004.
  • Oranje har avanceret fra seks af deres sidste otte kvartfinaler ved verdensmesterskaber og EM.
  • De hollandske har vundet to knockout-kampe i en enkelt EM for kun anden gang efter 1988 – da de løftede trofæet.
  • Nederlands har scoret to eller flere mål i syv af deres sidste ni EM-kampe.
  • De Vrij scorede sit første landskampsmål siden marts 2015. Hans eneste tidligere mål ved en stor slutrunde var mod Spanien ved VM 2014.
  • Mert Müldür's selvmål var det første, Nederlands har haft fordel af ved EM siden 2004 (Jorge Andrade mod Portugal).
  • Nederlands var bagud ved halvleg for kun anden gang i deres sidste ti EM-kampe.
  • Hakan Çalhanoğlu spillede sin niende EM-kamp, hvilket bringer ham på niveau med Tyrkiets rekordholder Rüştü Reçber.

Opstillinger

Nederlands: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (Van de Ven 73); Schouten, Simons (Zirkzee 87), Reijnders (Veerman 73); Bergwijn (Weghorst 46), Depay (Frimpong 87), Gakpo

Tyrkiet: Mert Günok; Mert Müldür (Zeki Çelik 82), Kaan Ayhan (Semih Kılıçsoy 89), Samet Akaydin (Cenk Tosun 82), Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu; Barış Alper Yılmaz, Salih Özcan (Okay Yokuşlu 77), Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız (Kerem Aktürkoğlu 77); Arda GülerVerwante Tags

Holland Fodboldtrøjer EM 2024 Arda Güler Tyrkiet Memphis Depay Nederlands

Nieuws gerelateerde Producten

Holland Fodboldtrøjer EM 2024 Udebanetrøje Mænd
Holland Fodboldtrøjer EM 2024 Hjemmebanetrøje Mænd
Tyrkiet Fodboldtrøjer EM 2024 Udebanetrøje Mænd
Tyrkiet Fodboldtrøjer EM 2024 Hjemmebanetrøje Mænd
x