0 vare(r) - Kr0
Top Ads
HurryUP!!!

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Spanien 2-1 Frankrig: La Roja kæmper sig tilbage og når finalen

Spanien kom sig over et mål bagud og slog Frankrig for at sikre deres plads i EURO 2024-finalen.

Kamp i korthed: Spaniens sejrsrække fortsætter

Denne tunge kamp satte turneringens fælles topscorere op imod de laveste scorere tilbage i konkurrencen, så det kom ikke som nogen overraskelse, at det formstærke Spanien var tættest på at tage en tidlig føring. Lamine Yamal – den yngste spiller nogensinde til at optræde i en EURO eller FIFA World Cup-semifinale – leverede en udsøgt bold mod fjerneste stolpe, men Fabián Ruiz var ude af stand til at styre sin header på mål.

Ubemærket svarede Frankrig med kampens åbningsmål blot fire minutter senere. Kylian Mbappé samlede bolden op på venstre side af straffesparksfeltet, før han løftede et fristende indlæg på hovedet af Randal Kolo Muani, som nikkede Les Bleus' fjerde mål i turneringen ind fra tæt hold. Lidt over et kvarter senere havde Spanien dog ikke kun udlignet, men også vendt kampen.

Efter at have samlet bolden op uden for Frankrigs straffesparksfelt, udlignede Yamal for Spanien med en herlig curlingafslutning for at blive den yngste målscorer i EURO-historien. Dani Olmo – som scorede et mål og assisterede et andet mod Tyskland i kvartfinalerne – slog derefter til igen fire minutter efter Yamals scoring, hans lave skud blev afbøjet af forsvareren Jules Koundé på vej forbi målmand Mike Maignan.

Maignan måtte være på tæerne for at forhindre Nico Williams i at score et åbent mål kort efter genstarten, og løb ud af sin linje for at fravriste angriberen med en perfekt timet glidende tackling. Frankrig forblev en trussel i den anden ende, og Unai Simón måtte bruge en stærk venstre arm for at holde Ousmane Dembélés skud fra en skarp vinkel ude lige før timemærket.

Der var få andre klare åbninger for EURO 2016-finalisterne. Theo Hernández missede deres bedste chance for at udligne med et kvarter tilbage, og skød over tværstangen efter at have forbundet med en løs bold i feltet. Mbappé var også tæt på med et susende skud, der gik over baren, men der var ingen sen redning for Didier Deschamps' hold, da Spanien holdt ud og nåede deres femte EURO-finale.

Vivo Player of the Match: Lamine Yamal (Spanien)

"Hans fantastiske udligning var afgørende for Spaniens comeback. I en så ung alder arbejder han hårdt defensivt og er en trussel på bolden, imponerer med sin positionering og danner et produktivt partnerskab med Jesús Navas på højre side."
UEFA Teknisk Observatørpanel

Graham Hunter, Spanien-reporter

En skelsættende kamp ved en turnering fuld af vidunderlige øjeblikke. Jeg forventer, at neutrale over hele verden var limet til denne konkurrence. Det var svedigt, spændt og alt i én her. Jeg tror ikke, nogen tvivlede på, at Yamal var den ægte vare, men ærligt talt, at være her og se ham var simpelthen en fornøjelse.

Alex Clementson, Frankrig-reporter

Det hele startede så godt for Deschamps' hold efter Kolo Muanis tidlige header, men selv Les Bleus' stramme forsvar kunne ikke holde Spaniens produktive angreb i skak. Frankrig forlader konkurrencen med hovedet højt, men dette var La Rojas aften.

Reaktioner

Luis de la Fuente, Spanien-træner: "Jeg er nødt til at bevare min tro på denne gruppe spillere. De arbejder altid for det fælles bedste. De er meget generøse med deres arbejdsindsats. Det er blot endnu et tegn på, at dette er et umætteligt hold. Jeg er taknemmelig for at kunne lede 26 genier på banen."

Lamine Yamal, Vivo Player of the Match: "Jeg er begejstret for, at vi er i finalen, men vi har stadig ikke gjort det vigtigste, som er at vinde denne. Der var svære øjeblikke for os derude. Ingen af os forventede at indkassere så tidligt. [For mit mål] sigtede jeg præcis mod det øverste hjørne, hvor mit skud gik ind. Det var en følelse af ren glæde."

Dani Olmo, Spanien-midtbanespiller: "Vi skal bare tage et skridt mere nu. Det er utroligt. Vi fortjener at være i finalen. Det var uheldigt [at komme bagud], men vi gav aldrig op og blev ved. Lamine scorede et utroligt mål. Det er ligegyldigt, hvem vi møder i finalen."

Nacho, Spanien-forsvarer: "Vi vidste, at der var geniale spillere på det franske hold, men vi vidste, at vi var lige så gode som dem. Så da vi tabte og søgte efter en løsning, dukkede den yngste mand i vores hold op med et fantastisk mål."

Didier Deschamps, Frankrig-træner: "Vi var i stand til at åbne scoringen, hvilket var fantastisk. Spanien mestrede spillet bedre end os. Vi præsterede ikke så godt, vi spillede ikke så vertikalt, som jeg ønskede. Vi pressede helt til slutningen."

William Saliba, Frankrig-forsvarer: "Vi er skuffede, fordi vi kunne have gjort det bedre. Vi scorede først, men efter det gav vi dem to mål. Ærligt talt, de var bedre end os, og vi er nødt til at acceptere det. Det er hårdt, men sådan er det. Vi gav alt for at komme tilbage i det, men det skete ikke."

Nøgletal

 • Udover den yngste EURO-målscorer overgik Yamal (16 år og 362 dage) også Pelés rekord (17 år og 244 dage) som den yngste spiller til at optræde i en VM- eller EURO-semifinale.
 • Olmo er den første spanske spiller til at score i tre på hinanden følgende EURO-kampe.
 • Jesús Navas (38 år og 231 dage) blev den ældste udebanespiller nogensinde til at optræde i en semifinale i en større finaleturnering.
 • Spanien er det første hold, der vinder seks kampe i træk ved en EURO-finaleturnering uden at skulle i straffesparkskonkurrence.
 • Spanien har vundet hver af deres sidste otte kampe i alle konkurrencer og registreret deres bedste sejrsrække siden juni 2010 under Vicente del Bosque (12).
 • La Roja har kun tabt to af deres sidste 13 EURO knockout-kampe.
 • Frankrig er blevet elimineret i semifinalen i en større finaleturnering for første gang siden EURO 1996.
 • Bortset fra straffesparkskonkurrencer har Frankrig kun tabt to af deres sidste 17 EURO-kampe (W8 D7).

Opstillinger

Spanien: Unai Simón; Jesús Navas (Vivian 58), Nacho, Laporte, Cucurella; Rodri, Fabián Ruiz; Yamal (Ferran Torres 90+3), Olmo (Merino 76), Williams (Zubimendi 90+3); Morata (Oyarzabal 76)

Frankrig: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, T. Hernández; Kanté (Griezmann 62), Tchouameni, Rabiot (Camavinga 62); Dembélé (Giroud 79), Kolo Muani (Barcola 62); Mbappé

Keywords:

 1. EURO 2024
 2. Spanien vs Frankrig
 3. Lamine Yamal

Verwante Tags

Fodboldtrøjer EM 2024 Frankrig Spanien EURO 2024 Randal Kolo Muani Dani Olmo Lamine Yamal

Nieuws gerelateerde Producten

Spanien Fodboldtrøjer EM 2024 Udebanetrøje Mænd
Spanien Fodboldtrøjer EM 2024 Hjemmebanetrøje Mænd
Frankrig Fodboldtrøjer EM 2024 Udebanetrøje Mænd
Frankrig Fodboldtrøjer EM 2024 Hjemmebanetrøje Mænd
x