0 vare(r) - Kr0
Top Ads
HurryUP!!!

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Spanien 2-1 Tyskland (efter forlænget spilletid): Sen Merino-heading sender La Roja i semifinalen

Mikel Merinos ekstra-time heading sikrede Spanien en plads i EURO 2024 semifinalerne på bekostning af værterne Tyskland.

Kamp i korte træk: Sent drama sender Spanien videre

Af mange betragtet som en kamp mellem turneringens to stærkeste hold, startede kvartfinalen i et rasende tempo. Pedri testede Manuel Neuer med et lavt skud inden for det første minut, men blev kort efter erstattet af Dani Olmo på grund af en skade.

Lamine Yamal trak et lavt frispark forbi Neuers venstre stolpe, og Olmo sendte et venstrebensskud over tværstangen, mens Spanien forsøgte at tage kontrol. På den anden side headede Kai Havertz Joshua Kimmichs høje indlæg lige på Unai Simón i Tysklands første klare chance i kampen. Den livlige Nico Williams fik derefter en nærgående chance afvist af Neuer, som også reddede Olmos lavtliggende forsøg for at bevare pariteten inden pausen.

Álvaro Morata var tæt på at åbne scoringen straks efter genstarten, da han drejede forbi Antonio Rüdiger og skød over målet. Men måltørken blev brudt seks minutter inde i anden halvleg, da Olmo styrede et lavt første gangs skud forbi Neuer fra Yamals indlæg. Målet fik Tysklands træner Julian Nagelsmann til at indføre angriberen Niclas Füllkrug, som kort efter sin indtræden sendte en heading over målet.

Dani Carvajal forhindrede Florian Wirtz med en fremragende glidende blokering, da Nagelsmanns mænd kastede forsigtigheden over bord i de sidste minutter af ordinær spilletid. Füllkrug gled Wirtz' lave indlæg mod stolpen, og Havertz' lob sejlede snævert over Unai Simóns mål, men Tysklands sene pres gav til sidst resultat, da Wirtz hamrede et lavt skud ind fra den fjerne stolpe for at tvinge ekstra tid.

Den første periode af ekstra tid var fint balanceret. Begge hold var tæt på at tage føringen, Mikel Oyarzabals giftige langskud svirrede forbi, før Wirtz snævert missede målet i den anden ende. Unai Simón var lig med Füllkrugs velplacerede heading, men Merino afgjorde denne spændende kamp med en kraftfuld heading fra Olmos indlæg, som La Roja holdt fast på trods af Carvajals sene røde kort.

Vivo Kampens spiller: Dani Olmo (Spanien)

Den Bundesliga-baserede midtbanespiller kom ind som erstatning for Pedri. Han var meget farlig, meget involveret i spillet, scorede et mål, leverede en assist, flyttede sig ud på kanten og gjorde det godt. Han gjorde også et godt stykke arbejde defensivt.

UEFA Teknisk Observatør Panel

Graham Hunter, Spanien-reporter

Sådan et drama, sådan en ligevægt mellem disse to hold i forhold til holdning, spillefilosofi og talent. Fantastisk atmosfære og spænding fra første til sidste minut. Dette var en kvartfinale for historiebøgerne. Vidunderlig underholdning. Trist, at der måtte være en taber.

Phil Röber, Tyskland-reporter

Vi fik den episke kamp, som vi alle havde ventet på. Jeg elskede, hvordan Tyskland, ansporet af en virkelig entusiastisk skare i Stuttgart, ikke lod noget være tilfældigt i deres bestræbelser på at skabe en udligning. Det var en grusom afslutning på turneringen for Nagelsmanns hold, men Spanien går ind i semifinalerne fyldt med selvtillid.

Reaktioner

Luis de la Fuente, spansk træner:

"Dette er øjeblikket til at sætte pris på, hvad vi har opnået og nyde det. Mine spillere er umættelige. Jeg er stolt af at træne spillere som disse. De er vant til at konkurrere på det højeste niveau og har en chance for at vinde [turneringen]. Dette hold vil altid konkurrere. Der er selvfølgelig altid plads til forbedring, men vi kan ikke betvivle deres stolthed, kvalitet og engagement."

Mikel Merino, spansk midtbanespiller, om sit sejrsmål:

"Alt skete på et millisekund. Så snart jeg så, at Dani [Olmo] havde bolden, vidste jeg, at han havde meget kvalitet og ville levere et fantastisk indlæg. Jeg skulle bare lave løbet, hoppe og dirigere headingen. Resten er historie!"

Dani Olmo, Vivo Kampens spiller:

"Det var en svær kamp. Den gik i forlænget spilletid, hvilket også er kompliceret, men til sidst fortjente vi sejren. Vi fejrer og nyder øjeblikket. Dette er sandsynligvis min bedste aften med landsholdet."

Julian Nagelsmann, tysk træner:

"Tillykke til Spanien med at nå semifinalen. Kampen var for åben i første halvleg. Vi var bedre i anden halvleg og fra det 60. minut var vi klart det bedre hold. Vores sene [udligning] var fortjent. Vi indkasserede sejrsmålet ved den sidste chance. Desværre kunne vi ikke lægge nok pres på kanten."

Joshua Kimmich, tysk midtbanespiller:

"De sidste seks uger har været meget specielle med holdånden i lejren. Jeg har ikke oplevet det særlig ofte. Derfor er skuffelsen større end ved andre turneringer. Vi fortjente ikke det, der skete i dag. Jeg følte, det var vores rolle at give de tyske fans noget, de kunne være stolte af."

Toni Kroos, tysk midtbanespiller:

"Lige nu tænker jeg kun på vores exit fra konkurrencen. Vi havde alle et stort mål, som vi sigtede mod. Den drøm, vi havde, er til en vis grad blevet knust. Vi vil på et tidspunkt erkende, at vi havde en god turnering, men det er meget svært at acceptere lige nu."

Vigtige statistikker

 • Merino scorede det tredjeseneste sejrsmål i en EURO-kamp (118:52), efter Michel Platini ved EURO '84 (118:53) og Artem Dovbyk ved EURO 2020 (120:36).
 • Spanien har vundet alle fem af deres kampe ved EURO 2024 og er dermed kun den tredje nation, der vinder fem i træk ved en enkelt slutrunde efter Frankrig ved EURO '84 og Italien ved EURO 2020.
 • Tyskland har tabt tre af deres sidste fire EURO knockout-kampe (V1), lige så mange som i deres foregående 12 ved slutrunden før (V7 U2 T3).
 • Olmo har været involveret i fem mål som indskifter i EURO-slutrunder (to mål, tre assists). Kun Cesc Fàbregas (to mål, tre assists) har kunnet matche denne total i konkurrencens historie.
 • Yamal er den fjerde spanske spiller, der registrerer tre assists i samme udgave af en EURO, efter Fàbregas (2008), David Silva (2012) og Olmo (2021).
 • Med 21 år og 63 dage er Wirtz Tysklands yngste målscorer i en EURO knockout-kamp.
 • Neuer er kun den tredje spiller efter Cristiano Ronaldo (29) og Pepe (22), der når milepælen på 20 EURO-optrædener.
 • Kun en af Tysklands sidste 26 EURO-kampe er sluttet målløst.
 • Kun to af Die Mannschafts sidste ti EURO knockout-kampe er gået i forlænget spilletid.
 • Leroy Sané er den 21. tyske spiller, der har spillet ti EURO-kampe.

Startopstillinger

Spanien: Unai Simón; Carvajal, Le Normand (Nacho 46), Laporte, Cucurella; Pedri (Olmo 8), Rodri, Fabián Ruiz (Joselu 102); Yamal (Ferran Torres 63), Morata (Oyarzabal 80), Williams (Merino 80)

Tyskland: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah (Müller 80), Raum (Mittelstädt 57); Can (Andrich 46), Kroos; Musiala, Gündoğan (Füllkrug 57), Sané (Wirtz 46); Havertz (Anton 91)

Nøgleord:

 • Kvartfinale
 • EURO 2024
 • Merino
 • Olmo
 • Forlænget spilletid

Verwante Tags

Fodboldtrøjer EM 2024 Müller Pedri Musiala Kroos Morata Spanien Tyskland EURO 2024

Nieuws gerelateerde Producten

Spanien Fodboldtrøjer EM 2024 Udebanetrøje Mænd
Spanien Fodboldtrøjer EM 2024 Hjemmebanetrøje Mænd
Tyskland Fodboldtrøjer EM 2024 Udebanetrøje Mænd
Tyskland Fodboldtrøjer EM 2024 Hjemmebanetrøje Mænd
x