0 vare(r) - Kr0
Top Ads
HurryUP!!!

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Corinthians' nye trøjer for 2024-25 sæsonen sender stærkt signal mod racisme

En aften fyldt med festivitas og løfter dannede rammen om en symbolsk begivenhed på Parque São Jorge. Under mottoet "Nossa história é uma página em preto" (Vores historie er en sort side) gik Nike og den brasilianske storklub Corinthians sammen om at fremme anti-racisme dagsordenen og afsløre deres nye trøjesæt for den kommende sæson. Med over 41% af spillerne i de førende brasilianske turneringer der har oplevet racediskrimination, var det afgørende at tage handling mod dette problem.

"Siden starten af sidste århundrede har Corinthians været en populær, inkluderende klub og en forkæmper for demokrati og mangfoldighed inden for sporten. Men vi skal gøre mere. Derfor går vi sammen med Nike og andre partnere for at bekæmpe racisme gennem konkrete handlinger, der rækker langt ud over selve trøjesættet og lanceringen," sagde Corinthians' præsident Augusto Melo. "Corinthians har altid været, og vil altid være, 'Alvinegro Paulista' - Sao Paulos sorte og hvide hold - for vores sorte brødre og søstre."

I samarbejde med NGO'en Observatório da Discriminação Racial do Futebol (ODRF) vil Corinthians og Nike, via sidstnævntes brasilianske distributør Fisia, tilbyde anti-racisme kurser til unge talenter, professionelle mandlige og kvindelige spillere samt ansatte. Der vil også udkomme en håndbog "Combatendo o Racismo no Futebol" (Bekæmp racismen i fodbold) som vil blive brugt i fanaktiviteter i år og kan hentes gratis på Nikes hjemmeside.

"Det er yderst vigtigt, at Nike samarbejder med Corinthians om anti-racisme kurser for deres professionelle hold og ungdomsakademi. Det er et skridt på vejen mod at udbrede oplysning mod racisme inden for fodbolden, hvor denne ondskab desværre stadig finder grobund," sagde ODRF-leder Marcelo Carvalho. "Disse to institutioners storhed ligger i deres fælles indsats for at øge bevidstheden og vise deres sande engagement i at fremme lighed og bekæmpe racisme. Vi håber, denne indsats vil inspirere andre organisationer til at følge samme spor."

I samarbejde med Centro de Integração Empresa-Escola (CIEE) vil der den 15. maj blive udbudt 20 fuldtidslegater til unge sorte studerende. De vil kunne læse administrationsfag med fokus på sportsindustrien ved Fundação Escola de Sociologia e Política de São Paulo (FESPSP) med økonomisk støtte og rådgivning under studiet.

Ni af legaterne går til deltagere i Nikes sociale initiativer i São Paulo, ni nomineres af CIEE, mens de sidste to gives til atleter certificeret af Corinthians. Initiativet har til formål at øge sortes repræsentation inden for sportsledelse, og klubben lover at prioritere disse studerende i fremtidige ansættelsesprocesser.

"Vi er dedikerede til at fremme lighed og respekt på alle områder, især inden for sporten som bør være en inkluderende arena. Derfor støtter vi organisationer og individer, så de føler sig rustet til at modarbejde racisme. Vi tror, at fodbold spiller en nøglerolle i denne transformative proces," sagde Gustavo Viana, marketingdirektør for Nikes brasilianske distributør Fisia.

Corinthians' nye hjemmebane er hvid med en hvidfadende til sort farveovergang på ærmer og bund, mens udebanetrøjen er helt sort i en "blackout"-udgave. Grundet den stærke signalværdi og symbolik valgte Corinthians og Nike at debutere udebanetrøjen ved lørdagens kamp den 4. maj på Neo Química Arena.

Navne og numre på trøjerne er designet af kunstneren Giulia Fagundes med inspiration fra den rige kultur hos Brasiliens afrikanske diaspora. Fonten har en markant stil og integrerer teksturen fra et gammelt ganansk Adinkra-symbol. Denne visuelle tilgang hylder holdets storhed og styrke, respekterer dets historie og fremtid i tråd med afrofuturismen.

På indersiden af kraven er der et sort/hvidt logo med et håndaftryk og ordene "Tamo Junto e Misturado" (Vi står sammen, blandet) for at understrege vigtigheden af sammenhold i kampen mod racisme.

Spillerudgaven af trøjen er fremstillet med den nye Nike Dri-FIT ADV teknologi og højtydende svedtransporterende strik for at holde atleterne tørre og komfortable, mens de dominerer banen.

Som led i Nikes Move To Zero bæredygtighedsplan er alle Nike's fodboldtrøjer nu lavet af genanvendte plastikflasker. Siden 2010 har Nike gennem bæredygtig design genbrugt flere milliarder af kasserede plastflasker til nye Nike-produkter.

Kampagnen, der blev ledt af det kreative bureau Wieden+Kennedy SP, indbefattede også en erklæringsfilm med legenden Wladimir, sangerinden Negra Li, nuværende spillere som Wesley, Raniele, Yasmim og Ju Ferreira samt den tidligere stjerne Grazi og studerende Anna Beatriz - alle repræsenterende forskellige generationer af Corinthians' sorte historiske profiler.

"Jeg er så stolt over at være en del af dette trøjesæt og den vigtige bevægelse mod racisme, det repræsenterer. Vores trøjer har altid været sorte og hvide, men nu sender vi et stærkere signal om inklusion og lighed end nogensinde før," udtalte anfører [indsæt navn].

Træner blev også vist den nye trøje forud for sæsonpremieren: "Disse trøjer inkarnerer Corinthians' sjæl og arv. Når drengene løber på banen i dem, vil det være en stolthedsstund for vores klub at sprede budskabet om anti-racisme."

Forsvarsspilleren roste designets signalværdi: "Det enkle, men kraftfulde udtryk siger alt om vores værdier. Jeg glæder mig til at ære disse trøjer og det de står for ved at kæmpe for punkt i hver kamp."

Angriberen lagde vægt på trøjernes mulige effekt: "Racisme har desværre stadig en plads i sporten, men med denne kampagne og trøjer som disse, sender vi et budskab om, at der ikke er plads til sådan noget lort i Corinthians. Det er vores våben i kampen mod had og forskelsbehandling."

For at følge op på løfterne er Corinthians allerede i gang med at implementere uddannelsesprogrammer for ungdomsakademiet. "Vores unge talenter får anti-racisme træning, så de vokser op med de rette værdier. Vi vil fostre næste generations rollemodeller," forklarede akademichefen.

Der er også fokus på ligestilling blandt medarbejderne. "Vi har indført kurser i mangfoldighed og inklusion for alle på alle niveauer i klubben. Corinthians skal være et rum, hvor alle behandles ligeværdigt uanset race eller køn," oplyste HR-direktøren.

Verwante Tags

Billige Fodboldtrøjer Corinthians trøje 2024-25 Corinthians Hjemmebanetrøje Corinthians Udebanetrøje

Nieuws gerelateerde Producten

Corinthians Fodboldtrøjer 2024-25 Hjemmebanetrøje Mænd
Corinthians Fodboldtrøjer 2024-25 Udebanetrøje Mænd
x